Вибираємо килимок для фітнесу

Майже кожна фітнес-програма вимагатиме від вас виконання деяких вправ на підлозі. Це завжди актуально для пілатесу, йоги та силових тренувань. Для досягнення найкращих результатів вам знадобиться килимок для фітнесу, що відповідає вашому виду фізичної активності, зросту та вимогам до зберігання та перенесення.

Розмір килимка

За шириною килимки бувають 60 см і 80 см. Найпопулярніший розмір - 60 см, він розрахований на людину середньої статури.

За довжиною килимки бувають від 170 см до 220 см. Початківцям підійде килимок +5 см до власного зросту, а для того, хто тренує розтяжку і займається давно, підійде килимок +20 см до зросту.

Зчеплення

Це найважливіший критерій. Чим краще зчеплення килимка з підлогою, тим безпечніше заняття. Також важливо, щоб і сам практикуючий не ковзав при виконанні вправ. Тут ключову роль відіграє матеріал. Якщо ви займаєтеся розтяжкою, підійде килимок з будь-якого матеріалу. Але якщо йога динамічна, то відпадає ПВХ, через який ваші долоні та ноги потітимуть і ковзатимуть.

Товщина

Чим товстіший килимок, тим він м'якший і тепліший. На таких килимках добре виконувати вправи на спині чи ліктях, де м'якість поверхні дуже важлива. Оскільки вони тепліші, тому ідеально підійдуть для холодних поверхонь на зразок плитки або кахлю. Однак товсті килимки незручно брати з собою, і вони важкі.

Матеріал килимка для фітнесу

Від матеріалу залежить стійкість килимка та його довговічність. Купувати натуральний чи синтетичний матеріал – ваша особиста справа. Зазвичай натуральний матеріал килимків для заняття фітнесом міцніший, ніж синтетика. Деякі впевнені, що матеріал ПВХ шкідливий для здоров'я та віддають перевагу килимкам з тканини або гуми.

Розмітка

Розмітка допомагає початківцям та практикуючим йогам. На килимку є лінії, які допоможуть не лише відстежувати прогрес, а й правильно виконувати асани, не завалюючись у різні боки, служачи орієнтиром для більш правильного та рівномірного положення.

Зберігання та транспортування килимка для фітнесу

Якщо ви плануєте перевозити килимок, то дуже важливо, як його зберігати. Більшість килимків для йоги та пілатесу можна згорнути та носити з собою. Якщо ви приносите свій килимок на заняття та назад, це дуже важливо. Шукайте модель, яка включає ремені або шнурки-утяжки, щоб ви могли закріпити килимок, але уникайте закритих пакетів та сумок. Сумка для килимка може бути сітчастою або виготовленою з дихаючого матеріалу. Пакети перешкоджають правильному провітрюванню килимка та можуть призвести до швидкого руйнування матеріалу килимка. Обов'язково дотримуйтесь інструкцій виробника з чищення та догляду після кожного тренування. Пам'ятайте, що чим простіше його очистити, тим вища ймовірність, що ви збережете килимок у відмінному стані.

Користуючись усіма цими порадами ви зможете вибрати відповідний килимок,

який зробить заняття спортом не лише безпечними, а й приємними.

Купити спортивний килимок Yamaguchi Comfort Fitness